Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
20 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
20 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
15 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
170 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
10 g grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
325.4 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
627.2 kJ /
149.9 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 Min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 Min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 Min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 Min
Krupnik z grzybami
45 Min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1 Std. 45 Min
Szwajcarski krupnik
40 Min
Kapuśniak kaszubski
45 Min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 Min
Zupa grochowa
1 Std.
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 Min
Kapuśniak
50 Min