Zupa krem marchewkowy z kolendrą

Zupa krem marchewkowy z kolendrą

4.1 9 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • 75 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 15 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 750 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 75 g masła pokrojonego na kawałki
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 ½ łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 850 g wody
  • 15 gałązek kolendry, świeżej pokrojonej na kawałki
  • 150 g śmietany, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • kolendra, świeża do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 406.2 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 1094.2 kJ / 261.5 kcal
Tłuszcz 16.4 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 26.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...