Urządzenia i Akcesoria
Tofucznica
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
600 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
180 g cebuli przekrojonej na pół
-
90 g oleju
-
¾ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
⅓ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 ¼ - 1 ⅓ łyżeczka czarnej soli, kala namak (patrz wskazówka)
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 - 200 g śmietanki sojowej
-
1 ½ pęczka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
6 kromek pieczywa tostowego lub pełnoziarnistego (ok. 210 g)
-
włoski pomidor koktajlowy przekrojone na pół lub pokrojone w plastry, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
598 mg
Białko
20.1 g
Kalorie
1719.6 kJ /
411 kcal
Tłuszcz
26.9 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min