Tofucznica

Tofucznica

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 600 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 180 g cebuli przekrojonej na pół
  • 90 g oleju
  • ¾ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ⅓ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 1 ¼ - 1 ⅓ łyżeczka czarnej soli, kala namak (patrz wskazówka)
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 - 200 g śmietanki sojowej
  • 1 ½ pęczka szczypiorku, świeżego posiekanego
  • 6 kromek pieczywa tostowego lub pełnoziarnistego (ok. 210 g)
  • włoski pomidor koktajlowy przekrojone na pół lub pokrojone w plastry, do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 598 mg
Białko 20.1 g
Kalorie 1719.6 kJ / 411 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 26.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...