Urządzenia i Akcesoria
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
10 g kolendry, świeżej, tylko liście10 g liści natki pietruszki, świeżych
-
90 g sera żółtego np. goudy, edamskiego, ementalera, pokrojonego na kawałki
-
180 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 - 5 ząbków czosnku
-
1 ½ - 2 ½ czerwonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
45 g oleju
-
900 g krojonych pomidorów, z puszki900 g pomidorów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
45 g koncentratu pomidorowego
-
¾ łyżeczki cukru
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
360 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej (1½ puszki)
-
6 jajek
-
6 tortilli pszennych6 tortilli kukurydzianych
-
3 awokado dojrzałe, pokrojone w 5 mm półplastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1064.7 mg
Białko
18.6 g
Kalorie
2146.5 kJ /
513 kcal
Tłuszcz
33.5 g
Błonnik
13.8 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
40.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska sałatka Cezar
40min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1h
Śniadaniowy bowl ze skyrem, pomarańczą i syropem
10min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45min
Wrapy z serem halloumi
40min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45min
Shakshuka z patelni
50min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40min