Urządzenia i Akcesoria
Tofucznica
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
200 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
⅓ - ½ łyżeczka czarnej soli, kala namak (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 - 75 g śmietanki sojowej
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
2 g kromki pieczywa tostowego lub pełnoziarnistego (ok. 75 g)
-
włoski pomidor koktajlowy przekrojone na pół lub pokrojone w plastry, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
577.1 mg
Białko
20.4 g
Kalorie
1760.3 kJ /
420.7 kcal
Tłuszcz
27.1 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Malinowo-kakaowa gryczanka
35 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min