Tofucznica

Tofucznica

4.8 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 200 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oleju
  • ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ⅓ - ½ łyżeczka czarnej soli, kala namak (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 - 75 g śmietanki sojowej
  • ½ pęczka szczypiorku, świeżego posiekanego
  • 2 g kromki pieczywa tostowego lub pełnoziarnistego (ok. 75 g)
  • włoski pomidor koktajlowy przekrojone na pół lub pokrojone w plastry, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 420.7 kcal / 1760.3 kJ
Białko 20.4 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 28.2 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 577.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...