
Urządzenia i Akcesoria
Tofucznica
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
200 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
⅓ - ½ łyżeczka czarnej soli, kala namak (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 - 75 g śmietanki sojowej
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
2 g kromki pieczywa tostowego lub pełnoziarnistego (ok. 75 g)
-
włoski pomidor koktajlowy przekrojone na pół lub pokrojone w plastry, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420.7 kcal /
1760.3 kJ
Białko
20.4 g
Tłuszcz
27.1 g
Węglowodany
28.2 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
577.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska