Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym

Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym

4.8 5 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

  • 250 g filetów z dorsza, bez skóry pokrojonego na 5-10 cm kawałki
  • ¾ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
  • ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 15 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ½ łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
  • ½ łyżeczki czarnej gorczycy
  • 85 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki przyprawy garam masala

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 950.1 mg
Białko 24.2 g
Kalorie 905 kJ / 216.3 kcal
Tłuszcz 9.3 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...