Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
250 g filetów z dorsza, bez skóry pokrojonego na 5-10 cm kawałki
-
¾ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
½ łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
-
½ łyżeczki czarnej gorczycy
-
85 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki przyprawy garam masala
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
950.1 mg
Białko
24.2 g
Kalorie
905 kJ /
216.3 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Świąteczny łosoś
35 min
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
1 godz. 30 min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 godz.
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
45 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min