Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym

Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym

3.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 35 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 35 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 180 g mięsa mielonego wołowego, podzielonego na kawałki
  • 130 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 200 g wody
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki cukru
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 5 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 40 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
  • 80 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 400 kcal / 1673.7 kJ
Białko 20.5 g
Tłuszcz 26.5 g
Węglowodany 21.9 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 780.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...