
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
35 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
35 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
180 g mięsa mielonego wołowego, podzielonego na kawałki
-
130 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
200 g wody
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki cukru
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
5 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
40 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
80 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
400 kcal /
1673.7 kJ
Białko
20.5 g
Tłuszcz
26.5 g
Węglowodany
21.9 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
780.4 mg