
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
60 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
350 g mięsa mielonego wołowego, podzielonego na kawałki
-
270 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
330 g wody
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
80 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
160 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
372 kcal /
1556.2 kJ
Białko
20.1 g
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
21.9 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Sód
779.9 mg