Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym

Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym

4.2 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 70 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 350 g mięsa mielonego wołowego, podzielonego na kawałki
  • 270 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 330 g wody
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ łyżeczki soli
  • 80 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
  • 160 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 372 kcal / 1556.2 kJ
Białko 20.1 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 21.9 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 779.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...