Koreański makaron japchae (TM5)

Koreański makaron japchae (TM5)

5.0 1 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje

Składniki

  • 75 g koreańskiego makaronu z tapioki i batatów (patrz wskazówka)
  • 5 g grzybów shiitake, suszonych
  • ciepła woda do namaczania
  • 25 g sosu sojowego tamari bezglutenowego
  • 20 g oleju sezamowego, prażonego plus ½ łyżeczki
  • 10 g cukru
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g polędwicy wołowej pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)
    100 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)
  • 100 g marchewki z odciętymi końcami, pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 75 g cebuli przekrojonej na pół
  • 75 g pieczarek
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • 1000 g wody
  • 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oleju
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu, prażonych

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1421.3 mg
Białko 17.9 g
Kalorie 1677.2 kJ / 400.9 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 31.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...