Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)

Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)

4.5 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje

Składniki

  • 130 g marchewki z odciętymi końcami
  • 200 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół
  • 75 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • 100 g paluszków surimi w całości
  • 40 g majonezu
    40 g majonezu japońskiego (kewpie), (patrz wskazówka)
  • 10 g ziaren sezamu, prażonych
  • ½ łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g sosu sojowego
  • 5 g mirinu (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 520.7 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 1252.7 kJ / 299.4 kcal
Tłuszcz 19.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...