Urządzenia i Akcesoria
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
130 g marchewki z odciętymi końcami
-
200 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół
-
75 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
100 g paluszków surimi w całości
-
40 g majonezu japońskiego (kewpie), (patrz wskazówka)40 g majonezu
-
10 g ziaren sezamu, prażonych
-
½ łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g sosu sojowego
-
5 g mirinu (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
520.7 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
1252.7 kJ /
299.4 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
25min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55min
Japońska sałatka z surimi (TM5)
20min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1h 15min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6, TM7)
20min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
25min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15min
Sushi tacos
1h 15min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
20min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25min