Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)

Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)

4.0 6 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

Sos
  • 10 g miodu, płynnego
  • 15 g sosu sojowego tamari
    15 g sosu sojowego, light
  • 30 g ketchupu
  • 20 g sosu Worcestershire
Omlet
  • 1 cebula dymka tylko białą część, przekrojona na pół
  • 80 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki koncentratu dashi, w proszku (patrz wskazówka)
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), (patrz wskazówka)
  • 2 jajka
  • 100 g wody
  • 200 g białej kapusty cienko poszatkowanej (patrz wskazówka)
  • 15 - 20 g imbiru marynowanego, do sushi odsączonego z zalewy, pokrojonego na 0,5 cm kawałki
  • 2 łyżki oleju o neutralnym smaku do smażenia
  • majonez japoński (kewpie) do podania (patrz wskazówka)
    majonez, do podania (patrz wskazówka)
  • płatki bonito, suszone (opcjonalnie) do dekoracji (patrz wskazówka)
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
  • 6 - 8 plastrów wędzonego boczku surowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1490 mg
Białko 19.5 g
Kalorie 2917.4 kJ / 697.3 kcal
Tłuszcz 46.5 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 51.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...