Urządzenia i Akcesoria
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
Sos
-
10 g miodu, płynnego
-
15 g sosu sojowego, light15 g sosu sojowego tamari
-
30 g ketchupu
-
20 g sosu Worcestershire
Omlet
-
1 cebula dymka tylko białą część, przekrojona na pół
-
80 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki cukru
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), (patrz wskazówka)½ łyżeczki koncentratu dashi, w proszku (patrz wskazówka)
-
2 jajka
-
100 g wody
-
200 g białej kapusty cienko poszatkowanej (patrz wskazówka)
-
15 - 20 g imbiru marynowanego, do sushi odsączonego z zalewy, pokrojonego na 0,5 cm kawałki
-
2 łyżki oleju o neutralnym smaku do smażenia
-
majonez, do podania (patrz wskazówka)majonez japoński (kewpie) do podania (patrz wskazówka)
-
płatki bonito, suszone (opcjonalnie) do dekoracji (patrz wskazówka)
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
-
6 - 8 plastrów wędzonego boczku surowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1490 mg
Białko
19.5 g
Kalorie
2917.4 kJ /
697.3 kcal
Tłuszcz
46.5 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
51.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Hot-dogi z salsą z mango i orzechowym majonezem
45 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Kimchi
49 godz. 40 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 godz.
Koreański ramen z tofu
50 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min