Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z porów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
600 g pora pokrojonego w 3 cm plastry
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
450 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1200 g wody
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
-
¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¾ łyżeczki estragonu, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
422 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
805.9 kJ /
192.6 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
27.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa z białych warzyw
45 min