Zupa krem z porów

Zupa krem z porów

4.5 32 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 600 g pora pokrojonego w 3 cm plastry
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • 450 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 1200 g wody
  • 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 75 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
  • ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ¾ łyżeczki estragonu, suszonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 422 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 805.9 kJ / 192.6 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 27.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...