Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z porów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
200 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
20 g masła
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
400 g wody
-
1 - 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona½ łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
25 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¼ łyżeczki estragonu, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
615.8 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
806.2 kJ /
192.7 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
27.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Zupa krem ze szpinaku
40 Min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Zupa z białych warzyw
45 Min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min
Zupa krem z pieczarek
20 Min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 Min
Zupa krem z groszku
40 Min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 Min
Zupa krem z ziemniaków
40 Min