Zupa krem z porów

Zupa krem z porów

4.4 16 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 200 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
  • 20 g masła
  • 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 400 g wody
  • 1 - 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ½ łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 25 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
  • ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ¼ łyżeczki estragonu, suszonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 615.8 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 806.2 kJ / 192.7 kcal
Tłuszcz 8.6 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 27.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...