
Urządzenia i Akcesoria
Węgierska zupa grzybowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki mąki pszennej (opcjonalnie)
-
230 - 250 g grzybów, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, np. prawdziwków, kurek, podgrzybków, pokrojonych na kawałki
-
25 - 35 g białego wina, wytrawnego lub półwytrawnego
-
300 g wody
-
150 g mleka
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
-
kwaśna śmietana, 12% tłuszczu do podania
-
cytryna pokrojona w półplastry, do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
189.4 kcal /
792.3 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
15.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
354.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska