
Urządzenia i Akcesoria
Węgierska zupa grzybowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
masła pokrojonego na kawałki20 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
mąki pszennej (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
grzybów, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, np. prawdziwków, kurek, podgrzybków, pokrojonych na kawałki230 - 250 g
-
białego wina, wytrawnego lub półwytrawnego25 - 35 g
-
wody300 g
-
mleka150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego1 łyżeczka
-
kwaśna śmietana, 12% tłuszczu do podania
-
cytryna pokrojona w półplastry, do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
189.4 kcal /
792.3 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
15.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
354.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska