Urządzenia i Akcesoria
Londyńska zupa grochowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
180 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
-
150 g grochu suchego, połówek
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
30 g masła
-
1200 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
375 mg
Białko
12 g
Kalorie
969 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Zupa grochowa z chorizo
45 min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 godz. 10 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Węgierska zupa grzybowa
45 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min