
Urządzenia i Akcesoria
Londyńska zupa grochowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
180 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
-
150 g grochu suchego, połówek
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
30 g masła
-
1200 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
231 kcal /
969 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
375 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa grochowa z kiełbaskami
1 godz. 45 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40 min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa grochowa z chorizo
45 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min