Urządzenia i Akcesoria
Kurczak po meksykańsku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
200 g ryżu brązowego
-
1200 g wody
-
25 g oleju
-
400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 3 cm kostkę
-
4 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
-
4 szczypta oregano, suszonego
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
480 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
180 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
80 g sera żółtego, w plastrach pokrojonego na kawałki
-
4 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1109.5 mg
Białko
45 g
Kalorie
3540.4 kJ /
846.2 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
33.6 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
121.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Zupa bolońska
25 min
Sycylijskie pulpety drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem
40 min
Kurczak w sosie orzechowym z makaronem
40 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
50 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min