Urządzenia i Akcesoria
Kurczak po meksykańsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
100 g ryżu brązowego
-
1200 g wody
-
20 g oleju
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 3 cm kostkę
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
240 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
90 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
40 g sera żółtego, w plastrach pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1702.9 mg
Białko
45 g
Kalorie
3532.2 kJ /
844.2 kcal
Tłuszcz
29.8 g
Błonnik
33.7 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
121.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Zupa bolońska
25 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
50 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min