Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem

Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem

4.4 15 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g wody
  • 320 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 2 łyżeczki soli
  • 600 g różyczek brokułu świeżych
    600 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 8 łyżek jogurtu naturalnego gęstego
  • 12 łyżek kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • 8 łyżek szczypiorku posiekanego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1231.5 mg
Białko 8.3 g
Kalorie 620.8 kJ / 148.4 kcal
Tłuszcz 2.1 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 28.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...