
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
600 g wody
-
160 g zielonej soczewicy, suszonej
-
160 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek
-
24 liście sałaty pokrojonych na kawałki
-
4 pomidory pokrojone w kostkę
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
294 kcal /
1229.9 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
4.1 g
Węglowodany
54.6 g
Błonnik
11.8 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
843.3 mg