Wiosenna zupa kalafiorowa

Wiosenna zupa kalafiorowa

4.2 101 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 600 g kalafiora podzielonego na małe różyczki
  • 300 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 500 g napoju roślinnego np. owsianego, kokosowego (patrz wskazówka)
  • 500 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
  • 100 g zielonego groszku, mrożonego
  • 4 łyżki koperku, świeżego tylko liście, posiekane

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1224.4 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 1153.7 kJ / 275.7 kcal
Tłuszcz 11.9 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 37.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...