Urządzenia i Akcesoria
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
120 g ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
800 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
240 g jogurtu greckiego
-
2 łyżeczki octu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 jajka
-
180 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
4 łyżeczki koperku, świeżego posiekanego
-
8 - 9 łyżek wody (opcjonalnie)
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1422.2 mg
Białko
18.3 g
Kalorie
1341.5 kJ /
320.6 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
49.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Placki z cukinii (low carb)
50 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min