Pasta al ragù

Pasta al ragù

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 porzioni

Składniki

  • 75 g di pancetta a cubetti dolce o affumicata
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 60 g di carota pelata e a pezzi
  • 60 g di cipolla
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 230 g di carne trita mista (50% manzo e 50% maiale)
  • 60 g di vino bianco secco
  • 230 g di passata di pomodoro
  • 85 g di acqua
  • 60 g di latte
  • 1 ½ foglie di alloro fresche lavata
  • 25 g di concentrato di pomodoro
  • 10 g di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 240 g di pasta corta, formato a piacere
  • Parmigiano Reggiano (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1693.9 mg
Białko 29.6 g
Kalorie 3191.7 kJ / 762.8 kcal
Tłuszcz 38.8 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Węglowodany 72.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...