Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di patate
- 800 g di patate farinose, pelate e a fette (0.5 cm)
- 2000 g di acqua
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale, a piacere
Ragù di carne
- 60 g di olio extravergine di oliva
-
170
g di cipolle dorate in quarti
lub 170 g di cipolle rosse in quarti - 150 g di carote, pelate e a rondelle (1-2 cm)
- 80 g di gambo di sedano a fette (0.5-1 cm)
- 600 g di carne trita mista (metà manzo, metà maiale)
- 80 g di vino rosso
- 600 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino raso di zucchero
- farina tipo 00 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2538.8 kJ / 606.8 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 78.3 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1078 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di carne con polenta
4h
Spezzatino di vitello a Cottura Lenta
2 Std. 10 Min
Nidi di rondine prosciutto e mozzarella
1h
Fettuccine all'abruzzese
1h
Gnocchi al pomodoro e basilico (Bimby Friend)
30 min
Gnocchi al pomodoro
1h 30 min
Gnocchi di patate (TM6)
1h 30 min
Cannelloni al ragù
1h 30 min
Gnocchi al sugo di anatra
2 godz.
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3 Std. 50 Min
Tagliatelle al ragù
1 Std. 10 Min
Pizza napoletana
9h