Gnocchi al ragù

Gnocchi al ragù

4.4 38 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Gnocchi di patate
  • di patate farinose, pelate e a fette (0.5 cm)
    800 g
  • di acqua
    2000 g
  • di farina tipo 00
    350 g
  • uovo (da 60 g circa)
    1
  • di sale a piacere
    1 ½ - 2 cucchiaini
Ragù di carne
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di cipolle dorate in quarti
    170 g
    170 g di cipolle rosse, in quarti
  • di carote pelate e a rondelle (1-2 cm)
    150 g
  • di gambo di sedano a fette (0.5-1 cm)
    80 g
  • di carne trita mista (metà manzo, metà maiale)
    600 g
  • di vino rosso
    80 g
  • di passata di pomodoro
    600 g
  • di acqua
    100 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di zucchero
    1 cucchiaino raso

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 606.8 kcal / 2538.8 kJ
Białko 34.2 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 78.3 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 1078 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...