Sugo al basilico

Sugo al basilico

4.8 499 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di cipolla
    30 g
  • di pomodori perino tipo San Marzano in quarti
    800 g
    800 g di polpa di pomodoro, tipo San Marzano in quarti
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
    4 - 5 rametti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 137.8 kcal / 576.5 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 6.9 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 707 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...