Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di cipolla
-
800
g di pomodori perino, tipo San Marzano in quarti
lub 800 g di polpa di pomodoro a pezzi - 1 ½ cucchiaino di sale
- 4 - 5 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 godz. 30 min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2hod. 5min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1 godz.
Ragù di tonno fresco
1 godz.
Sugo di pomodoro per le prime pastine asciutte (10-12 mesi)
20min
Sugo all'amatriciana
50min
Sugo all'ortolana
1hod. 5min
Sugo classico
55min
Sugo all'arrabbiata
20min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 min
Ragù di salsiccia
1 godz. 15 min