
Urządzenia i Akcesoria
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
100 g ryżu brązowego
-
1200 g wody
-
30 g oleju
-
1 łyżeczka soli
-
400 g kalafiora podzielonego na małe różyczki (3-4 cm)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g liści szpinaku, świeżych
-
260 g pomidorów (2 szt.), pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki przyprawy garam masala
-
4 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
-
4 szczypty kolendry, mielonej
-
4 szczypty pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
432.2 kcal /
1808.1 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
17.9 g
Węglowodany
62.3 g
Błonnik
11.3 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
1341.3 mg