Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem

Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem

4.4 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

  • 100 g ryżu brązowego
  • 1200 g wody
  • 30 g oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 400 g kalafiora podzielonego na małe różyczki (3-4 cm)
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g liści szpinaku, świeżych
    200 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 260 g pomidorów (2 szt.), pokrojonych na kawałki
    260 g pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki przyprawy garam masala
    ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 4 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
  • 4 szczypty kolendry, mielonej
  • 4 szczypty pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 432.2 kcal / 1808.1 kJ
Białko 12.2 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 62.3 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 1341.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...