Urządzenia i Akcesoria
Zupa bolońska
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
400 g pomidorów, pokrojonych na kawałki400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
50 g makaronu, suchego, krótkiego np. kolanek, kokardek, o czasie gotowania 10 min
-
400 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
-
bazylia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1592 mg
Białko
27.6 g
Kalorie
2399.8 kJ /
573.6 kcal
Tłuszcz
35.9 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
35.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Leczo z kurczakiem
30 Min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 Min
Kurczak po meksykańsku
55 Min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 Min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 Min
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
50 Min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 Min
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
25 Min
Szybka potrawka z kurczaka i pora z kluskami (spätzlami)
30 Min
Zupa gołąbkowa
55 Min
Zapiekanka z tortellini
30 Min
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
45 Min