Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)

Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)

4.5 42 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 2 cebule szalotki (40-60 g), przekrojone na pół
  • 400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 2 czubate łyżki bułki tartej
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1200 g wody
  • 300 g marchewki pokrojonej w 5 mm półplastry
  • 200 g korzenia selera pokrojonego w 1 cm kostkę
    200 g korzenia pietruszki, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 4 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    4 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 100 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1557.6 mg
Białko 21.2 g
Kalorie 1386.5 kJ / 331.4 kcal
Tłuszcz 18.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 24.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...