Pizza alle tre farine

Pizza alle tre farine

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • 335 g acqua
  • 1 ½ cucchiaino zucchero
    1 ½ cucchiaino di malto di orzo
  • 30 g di lievito di birra fresco
    3 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 300 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
  • 150 g di farina di kamut
  • 150 g di farina integrale
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 ½ cucchiaino di sale
Farcitura
  • 530 g di peperoni rossi e gialli a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 ½ spicchio spicchio di aglio
  • 300 g di caciotta a fette
  • 150 g di salsiccia affumicata, a fette
    150 g di salsiccia
  • 1 ½ rametto di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 3565.6 mg
Białko 73.6 g
Kalorie 7837.8 kJ / 1873.3 kcal
Tłuszcz 73.1 g
Błonnik 56.8 g
Tłuszcz nasycony 29.9 g
Węglowodany 266.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...