Pizza integrale con crema di asparagi, mascarpone e salmone affumicato

Pizza integrale con crema di asparagi, mascarpone e salmone affumicato

4.6 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

Impasto integrale
  • di acqua
    250 g
  • di lievito di birra fresco
    5 g
  • di miele
    1 cucchiaino
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di farina manitoba
    150 g
  • di farina integrale
    250 g
  • di sale
    1 cucchiaino colmo
Crema di asparagi
  • di asparagi verdi tagliati a pezzi (2-3 cm)
    400 g
  • di acqua
    500 g
  • scalogno a metà
    1
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di sale
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di sale
    1 pizzico
  • di mascarpone
    250 g
  • di salmone affumicato a fette
    150 g
  • di pepe nero macinato
    1 - 2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 367.1 kcal / 1536 kJ
Białko 13.3 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 41.6 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 454.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...