Wersje kompatybilne
Pizza integrale con crema di asparagi, mascarpone e salmone affumicato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto integrale
- 250 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di miele
- olio extravergine di oliva q.b.
- 150 g di farina manitoba
- 250 g di farina integrale
- 1 cucchiaino colmo di sale
Crema di asparagi
- 500 g di acqua
- 400 g di asparagi verdi, tagliati a pezzi (2-3 cm)
- 1 scalogno a metà
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1 pizzico di sale
- 250 g di mascarpone
- 150 g di salmone affumicato a fette
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1536 kJ / 367.1 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 454.8 mg
Alternatywne przepisy
Pane integrale
3h 15 min
Pizza al salmone
1h 15 min
Focaccia alla farina di farro
2h 30min
Pizza alla farina di farro
2 Std. 10 Min
Pizza Gourmet con friggitelli e alici marinate
4h
Pizza multicereali con Brie, prosciutto crudo e confettura di fichi
3h 35min
Focaccia integrale con melanzane e pancetta
3h 20min
Pane di kamut e farro
4h
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20 Std.
Pizza alle tre farine
1 Std. 55 Min
Impasto per pizza integrale
2h
Pizza napoletana
9h