Focaccia alla farina di farro

Focaccia alla farina di farro

4.5 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • di porro a pezzi (2 mm)
    60 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    20 g
  • di acqua
    260 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • di lievito di birra fresco
    25 g
    2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • di farina di forza (manitoba)
    250 g
  • di farina di farro
    250 g
  • di sale
    2 cucchiaini
Farcitura e termine della preparazione
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di acqua
    40 g
  • di salame a fette (3 mm)
    150 g
  • fichi in quarti
    6

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 463 kcal / 1937 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 18.1 g
Węglowodany 60.2 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...