Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 60 g di porro a pezzi (2 mm)
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 260 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato - 250 g di farina di forza (manitoba)
- 250 g di farina di farro
- 2 cucchiaini di sale
Farcitura e termine della preparazione
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di acqua
- 150 g di salame a fette (3 mm)
- 6 fichi in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Focaccia di ceci saporita
3 Std.
Focaccine integrali farcite
3 Std.
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Focaccia al rosmarino
2h 30 min
Pizzette alle erbe aromatiche
1sa 35 dk
Pagnotta di farro e semi di zucca
3u. 40min
Focaccia al farro farcita
3h 45min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4h
Focaccia ai cereali
2u. 5min
Pizzette marinare
1sa 35 dk
Pizza alle tre farine
1h 55min
Pizza alla farina di farro
2 Std. 10 Min