Focaccia alla farina di farro
TM31 TM5 TM6

Focaccia alla farina di farro

4.5 (41 ocen)

Składniki

Impasto

  • 60 g di porro a pezzi (2 mm)
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 260 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
    lub 1 cucchiaino di malto di orzo
  • 25 g di lievito di birra fresco
    lub 2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 250 g di farina di forza (manitoba)
  • 250 g di farina di farro
  • 2 cucchiaini di sale

Farcitura e termine della preparazione

  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di acqua
  • 150 g di salame a fette (3 mm)
  • 6 fichi in quarti

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1937 kJ / 463 kcal
Białko
18.7 g
Węglowodany
60.2 g
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
6.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy