Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto in polvere -
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 200 g di farina di forza (manitoba)
- 200 g di farina di farro
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 ½ cucchiaino di sale
Farcitura
- 450 g di radicchio rosso di Verona a pezzi
- 2 - 3 pizzichi di sale, a piacere
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di Taleggio senza crosta, a pezzi
- 10 - 15 di noci sgusciate
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Focaccia ai cereali
2 Std. 5 Min
Pizza bianca alla ligure
1h 45min
Mezzaluna di pane al farro
3hod.
Pane di avena con semi di zucca
3 Std. 50 Min
Pizza al salmone
1h 15min
Pizza Gourmet con spada affumicato e nocciole
4h
Focaccia alla farina di farro
2h 30min
Pizza Gourmet con bresaola finocchi, arance e olive nere
3h 10min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4h
Pizza alle tre farine
1hod. 55min
Pagnotta di farro e semi di zucca
3h 40min
Focaccia al farro farcita
3 Std. 45 Min