Pizza alla farina di farro

Pizza alla farina di farro

4.7 50 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua a temperatura ambiente
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto in polvere
  • di lievito di birra fresco sbriciolato
    20 g
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, (8 g)
  • di farina di forza (manitoba)
    200 g
  • di farina di farro
    200 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
Farcitura
  • di radicchio rosso di Verona a pezzi
    450 g
  • di sale a piacere
    2 - 3 pizzichi
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di Taleggio senza crosta, a pezzi
    200 g
  • di noci sgusciate
    10 - 15

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 213 kcal / 891 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 21.6 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...