Pizza alla farina di farro

Pizza alla farina di farro

4.8 52 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua a temperatura ambiente
  • 1 cucchiaino zucchero
    1 cucchiaino di malto in polvere
  • 20 g di lievito di birra fresco sbriciolato
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, (8 g)
  • 200 g di farina di forza (manitoba)
  • 200 g di farina di farro
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino di sale
Farcitura
  • 450 g di radicchio rosso di Verona a pezzi
  • 2 - 3 pizzichi di sale a piacere
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di Taleggio senza crosta, a pezzi
  • 10 - 15 di noci sgusciate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Białko 7.6 g
Kalorie 891 kJ / 213 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 21.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...