Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero

Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero

2.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    250 g
  • di lievito di birra fresco sbriciolato
    ½ cubetto
  • di farina per pizza
    400 g
  • di sale
    10 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    25 g
Composta di pere e zenzero
  • di pere Williams sbucciate e a tocchetti (1 cm circa)
    250 g
  • di zenzero in polvere a piacere
    1 pizzico
  • di zucchero di canna integrale
    50 g
  • di succo di limone spremuto fresco e filtrato
    15 g
Terminare la preparazione
  • di acqua
    250 g
  • di gamberetti freschi sgusciati e puliti
    100 g
  • di mozzarella di bufala a fette, scolata
    400 g
  • di pancetta tesa di maiale a fette
    150 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1006 kcal / 4209 kJ
Białko 40.7 g
Tłuszcz 51.2 g
Węglowodany 95.5 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...