Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero

Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero

2.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 250 g di acqua
  • ½ cubetto di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 400 g farina per pizza
  • 10 g di sale
  • 25 g olio extravergine di oliva + q.b.
Composta di pere e zenzero
  • 250 g di pere Williams sbucciate e a tocchetti (1 cm circa)
  • 1 pizzico di zenzero in polvere a piacere
  • 50 g di zucchero di canna integrale
  • 15 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
Terminare la preparazione
  • 250 g di acqua
  • 100 g di gamberetti freschi sgusciati e puliti
  • 400 g di mozzarella di bufala a fette, scolata
  • 150 g di pancetta tesa di maiale a fette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 40.7 g
Kalorie 4209 kJ / 1006 kcal
Tłuszcz 51.2 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 95.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...