Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 250 g di mozzarella di bufala a pezzi
- 60 g di cipollotto bianco
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di zucchine a dadini (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 6 - 8 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
-
2 - 3
rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 cucchiaino di maggiorana secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1616 kJ / 386 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
Alternatywne przepisy
Pizza di patate alle verdure
2h
Pizza frescolina
1h 40 min
Pizza alla romana
1h 40 min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40 min
Pizza Margherita
2h
Pizza prosciutto e funghi
1h 45 min
Pizza ai peperoni
1h 55min
Pizza capricciosa
1h 35 min
Pizza alle tre farine
1h 55min
Pizza Margherita e basilico
2h 10min
Pizza alle verdure
2h 5 min.
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h