Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata

3.5 2 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 75 g di pecorino a pezzi (2-3 cm circa)
  • 1 spicchio di aglio
  • 75 g di cipolla a pezzi
  • 1 - 2 peperoncini rossi
  • 75 g di pancetta di maiale a listarelle (5 mm circa) o a cubetti
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 550 g di pomodori pelati freschi a pezzi (2-3 cm) o in scatola
  • 2 pizzichi di sale
  • 480 g di penne rigate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 243.4 mg
Białko 16.8 g
Kalorie 2104.4 kJ / 503 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 66.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...