Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 porzioni

Składniki

  • di pecorino a pezzi (2-3 cm circa)
    75 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolla a pezzi
    75 g
  • peperoncini rossi
    1 - 2
  • di pancetta di maiale a listarelle (5 mm circa) o a cubetti
    75 g
  • di olio extravergine di oliva
    45 g
  • di pomodori pelati freschi a pezzi (2-3 cm) o in scatola
    550 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di penne rigate
    480 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 503 kcal / 2104.4 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 66.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 243.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...