Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 5 foglioline di prezzemolo fresco, lavate
- ½ spicchio di aglio senz'anima
- 1 peperoncino secco di piccole dimensioni (1-1,5 cm)
- 100 g di pomodori datterino maturi a metà
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 100 g di pasta tipo penne (cottura 10 min.)
- 10 - 20 g di pecorino romano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2540 kJ / 607 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 75.4 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40 分钟
Spaghetti all'amatriciana
35 分钟
Spaghetti alla carbonara
30 分钟
Penne alla puttanesca
35 分钟
Penne all'arrabbiata
20min
Bucatini all'amatriciana
45 分钟
Spaghetti al tonno
40 分钟
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 分钟
Penne tonno, pinoli e limone
30 分钟
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30 分钟
Rigatoni affumicati
25 min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 分钟