Pennette all'arrabbiata veloci

Pennette all'arrabbiata veloci

3.9 111 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1 porzione

Składniki

  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 5 foglioline di prezzemolo fresco lavate
  • ½ spicchio di aglio senz'anima
  • 1 peperoncino secco di piccole dimensioni (1-1,5 cm)
  • 100 g di pomodori datterino maturi a metà
  • 200 g di acqua
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 1 pizzico di zucchero
  • 100 g di pasta tipo penne (cottura 10 min.)
  • 10 - 20 g di pecorino romano grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0 mg
Białko 17.6 g
Kalorie 2540 kJ / 607 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 75.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...