Pennette all'arrabbiata veloci
TM5 TM31 TM6

Pennette all'arrabbiata veloci

4.1 (77 ocen)

Składniki

  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 5 foglioline di prezzemolo fresco, lavate
  • ½ spicchio di aglio senz'anima
  • 1 peperoncino secco di piccole dimensioni (1-1,5 cm)
  • 100 g di pomodori datterino maturi a metà
  • 200 g di acqua
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 1 pizzico di zucchero
  • 100 g di pasta tipo penne (cottura 10 min.)
  • 10 - 20 g di pecorino romano grattugiato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2540 kJ / 607 kcal
Białko
17.6 g
Węglowodany
75.4 g
Tłuszcz
28.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
5.2 g
Sód
0 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy