Spaghettini aglio, olio e pomodorini

Spaghettini aglio, olio e pomodorini

4.5 164 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 2 spicchi di aglio
  • 20 pomodori ciliegino a metà
  • 2 pizzico di sale
  • 1200 g di acqua
  • 320 g di spaghetti
  • 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 12.7 g
Kalorie 1766 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 16.6 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 59.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...