Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di pecorino a pezzi (3 cm) (opcjonalnie)
- 150 g di guanciale a cubetti
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 3 tuorli
- 1 pizzico di sale
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 320 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2999 kJ / 716.8 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Spaghetti pomodoro e speck
35 Min
Spaghetti al tonno
40min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 min
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35 Min
Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante
45min
Spaghetti alla carbonara
30min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40min
Bucatini all'amatriciana
45min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3 Std. 55 Min
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45min