Vellutata di porri

Vellutata di porri

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano Reggiano
  • 850 g di porri la parte bianca a rondelle
  • 45 g burro a pezzi
  • 1050 g di acqua
  • 3 cucchiaini di dado per brodo vegetale
    2 dadi per brodo vegetale
  • ¾ cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 cucchiaino di pepe nero in polvere
  • 1 cucchiaino di peperoncino in polvere dolce
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 502.6 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 1039.7 kJ / 248.5 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 21.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...