Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di porro a listarelle
- 200 g di sedano rapa a tocchetti
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di latte intero
- 100 g acqua calda
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 350 g di funghi misti
- 30 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1172.9 kJ / 280.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 103.7 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di sedano rapa e mele
10 min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 menit
Zuppa di rape
40 min
Vellutata di sedano rapa e mele renette
40 min
Crema di barbabietole con quenelle alle erbe aromatiche
1h 10 min
Crema di cavolo nero e cannellini
50 menit
Vellutata fredda patate, topinambur e porri
2j
Purè di sedano rapa
35 Min
Vellutata speziata di carote e zenzero
25 min
Vellutata di asparagi
45 Min
Crema di topinambur e tartufo
55 Min
Vellutata di topinambur e salvia
50 menit