Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Gruviera a pezzi
- 500 g di cipolle a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- 2 cucchiaini di farina (10 g)
- 900 g di acqua
-
1
dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di pollo fatto in casa - 12 fette di baguette rafferme, o di altro pane con crosta croccante
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1255.2 kJ / 299.7 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho
15 min
Crema di barbabietole con quenelle alle erbe aromatiche
1h 10min
Zuppa di cipolle
1h
Crema di pomodoro
30 Min
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1h 30min
Zuppa del nord
1h 10min
Vellutata di castagne con porcini
50 Min
Zuppa di cipolle di Cannara
1h
Zuppa di cipolle alla francese
5 Std. 30 Min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 Min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 Min
Vellutata di porri
40 Min