Kanapki z burgerem i cheddarem

Kanapki z burgerem i cheddarem

5.0 4 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje

Składniki

  • 25 g chleba, lekko czerstwego pokrojonego na kawałki
    25 g białej bułki, czerstwej, pokrojonej na kawałki
  • 50 g mleka
  • 25 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ ząbek czosnku
  • 1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 25 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 35 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 150 g mięsa, bez ścięgien i kości (wołowego, wieprzowego, drobiowego lub jagnięciny), pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka i wariant), częściowo zamrożonego w jednej warstwie (30-60 min)
  • ½ jajko
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 2 bułki
  • 2 liście sałaty
  • ½ pomidora pokrojonego w plastry
  • 50 g sera cheddar pokrojonego w plastry
  • olej do smażenia
  • ketchup do podania
    sos sriracha, do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1041.1 mg
Białko 32.5 g
Kalorie 1823.3 kJ / 435.8 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 39.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...