Zapiekanka z ravioli à la lasagne

Zapiekanka z ravioli à la lasagne

4.3 20 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
3 porcje

Składniki

  • 25 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 15 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 350 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 50 g wody
  • ½ łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
  • 400 g świeżego makaronu, typu ravioli z dowolnym nadzieniem (patrz wariant)
  • 100 g sera mozzarella twardego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • ½ opakowania sera ricotta (125 g)
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 707.7 kcal / 2961.2 kJ
Białko 45.7 g
Tłuszcz 42.3 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 17.2 g
Sód 1751.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...