Velouté de champignons

5.0 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 portions

Składniki

  • 200 g de champignons frais coupés en deux
  • 250 - 300 g d'eau
  • 100 g de lait
  • ½ cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    ½ c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte, fait maison
  • 25 g de farine
  • ¼ de c. à café de sel
  • 25 g de crème
  • 2 brins de persil frais effeuillés
  • 20 g de fromage fondu (facultatif)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 550 kJ / 132 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...