Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 30 g de beurre
- 30 g de farine
- 2 poivrons (300 g), (1 rouge et 1 jaune) coupés en morceaux
- 750 g d'eau
-
2
cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
lub 2 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte, fait maison - 1 c. à café de sel aux herbes
- ½ c. à café de paprika doux
- 2 pincées de poivre, moulu
- 50 g de crème entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1058 kJ / 259 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons
20 min
Soupe aux asperges et à l'aneth
25 min
Soupe céleri-pomme
30 min
Velouté de tomates et de courges
25 min
Crème de poivron rouge et soupe au gingembre
50 menit
Soupe de navets
30 min
Crème de pois
40 min
Soupe de carottes à la menthe
35 Min
Soupe de poireaux au fromage
30 min
Soupe du chalet
40 min
Soupe de carottes façon moro
1 Std. 45 Min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50 menit