Velouté de poivrons

Velouté de poivrons

4.4 56 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de parmesan coupé en morceaux
  • 30 g de beurre
  • 30 g de farine
  • 2 poivrons (300 g), (1 rouge et 1 jaune) coupés en morceaux
  • 750 g d'eau
  • 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    2 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte
  • 1 c. à café de sel aux herbes
  • ½ c. à café de paprika doux
  • 2 pincées de poivre, moulu
  • 50 g de crème entière

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10 g
Kalorie 1058 kJ / 259 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...