Velouté de légumes

4.8 223 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    25 - 30 g
  • de mélange de légumes pour potage (p. ex. oignons, échalotes, carottes, céleri, poireaux) coupés en morceaux (2 cm)
    170 - 200 g
  • de légumes variés (p. ex courgettes, carottes, potiron, patates douces, céleri, panais, petits pois) coupés en morceaux
    700 - 800 g
  • d'eau
    750 - 850 g
  • de bouillon de légumes en pâte
    1 c. à café
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de sel
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 111 kcal / 465 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...