Urządzenia i Akcesoria
Sos do potraw z grilla
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
550 g
Składniki
-
75 g słonecznika łuskanego
-
1 ząbek czosnku
-
130 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g oleju w temp. pokojowej
-
½ jajka roztrzepanego, w temp. pokojowej
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g miodu
-
¾ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
25 g musztardy francuskiej
-
25 g musztardy Dijon
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
425.5 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
2432.6 kJ /
581.4 kcal
Tłuszcz
62.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
9.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos winegret z olejem z suszonych pomidorów
5 min
Sos ranczerski
2 godz. 15 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Grillowane warzywa z serem feta
35 min
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 godz. 10 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Pasta śródziemnomorska
15 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min