
Urządzenia i Akcesoria
Sos do potraw z grilla
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
550 g
Składniki
-
75 g słonecznika łuskanego
-
1 ząbek czosnku
-
130 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g oleju w temp. pokojowej
-
½ jajka roztrzepanego, w temp. pokojowej
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g miodu
-
¾ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
25 g musztardy francuskiej
-
25 g musztardy Dijon
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
581.4 kcal /
2432.6 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
62.3 g
Węglowodany
9.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Sód
425.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska