Sos do potraw z grilla

Sos do potraw z grilla

4.7 23 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
550 g

Składniki

  • 75 g słonecznika łuskanego
  • 1 ząbek czosnku
  • 130 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 300 g oleju w temp. pokojowej
  • ½ jajka roztrzepanego, w temp. pokojowej
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g miodu
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ - 1 łyżeczka bazylii, suszonej
  • 25 g musztardy francuskiej
  • 25 g musztardy Dijon

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 581.4 kcal / 2432.6 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 62.3 g
Węglowodany 9.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 425.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...