
Urządzenia i Akcesoria
Sos ranczerski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
520 g
Składniki
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
250 g majonezu
-
120 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
1 łyżeczka sosu Worcestershire
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki białego octu winnego
-
1 kropla sosu Tabasco®
-
50 - 100 g maślanki do uzyskania pożądanej konsystencji (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
385.2 kcal /
1611.6 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
40.4 g
Węglowodany
3.4 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
462.6 mg