
Urządzenia i Akcesoria
Sos ranczerski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
520 g
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
ząbek czosnku1
-
szczypiorku, świeżego posiekanego1 łyżka
-
majonezu250 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu120 g
-
sosu Worcestershire1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej¼ łyżeczki
-
białego octu winnego½ łyżeczki
-
sosu Tabasco®1 kropla
-
maślanki do uzyskania pożądanej konsystencji (patrz wskazówka)50 - 100 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
385.2 kcal /
1611.6 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
40.4 g
Węglowodany
3.4 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
462.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Kurczaki z Kentucky
2 godz. 40 min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 min
Sos duński
15 min
Sos Reuben
10 min
Sos tatarski
5 min
Kanapki z siekanymi składnikami
2 godz. 15 min
Sos jogurtowo-miętowy
5 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Klasyczne chlebki naan
1 godz. 30 min
Sos do potraw z grilla
15 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.