
Urządzenia i Akcesoria
Sos ranczerski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
520 g
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
ząbek czosnku1
-
szczypiorku, świeżego posiekanego1 łyżka
-
majonezu250 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu120 g
-
sosu Worcestershire1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej¼ łyżeczki
-
białego octu winnego½ łyżeczki
-
sosu Tabasco®1 kropla
-
maślanki do uzyskania pożądanej konsystencji (patrz wskazówka)50 - 100 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
385.2 kcal /
1611.6 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
40.4 g
Węglowodany
3.4 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
462.6 mg