Urządzenia i Akcesoria
Kurczak generała Tso
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
750 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
90 g mąki kukurydzianej
-
1 ½ jajka roztrzepanego
-
30 g sosu sojowego
-
45 g wody
Sos
-
90 g cebuli dymki tylko biała część, przekrojonej na pół
-
25 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
-
15 - 25 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
305 g wody zimnej
-
¾ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej¾ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
45 g sosu sojowego
-
45 g cukru
-
15 g białego octu winnego15 g octu ryżowego
-
1 ½ czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
958.7 mg
Białko
22.2 g
Kalorie
1166.6 kJ /
278.8 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
22.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Makaron curry z wieprzowiną
45 min
Kurczak w cieście kokosowym
40 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Nasi Goreng z kurczakiem
1 godz. 30 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.
Kurczak po koreańsku
30 min
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min