
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak generała Tso
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
750 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
90 g mąki kukurydzianej
-
1 ½ jajka roztrzepanego
-
30 g sosu sojowego
-
45 g wody
Sos
-
90 g cebuli dymki tylko biała część, przekrojonej na pół
-
25 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
-
15 - 25 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
305 g wody zimnej
-
¾ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
45 g sosu sojowego
-
45 g cukru
-
15 g octu ryżowego
-
1 ½ czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
278.8 kcal /
1166.6 kJ
Białko
22.2 g
Tłuszcz
12.1 g
Węglowodany
22.6 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
958.7 mg