Kurczak generała Tso

Kurczak generała Tso

4.6 40 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

Ciasto
  • 750 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 90 g mąki kukurydzianej
  • 1 ½ jajka roztrzepanego
  • 30 g sosu sojowego
  • 45 g wody
Sos
  • 90 g cebuli dymki tylko biała część, przekrojonej na pół
  • 25 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
  • 15 - 25 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 305 g wody zimnej
  • ¾ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ¾ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 45 g sosu sojowego
  • 45 g cukru
  • 15 g octu ryżowego
    15 g białego octu winnego
  • 1 ½ czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 278.8 kcal / 1166.6 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 958.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...