Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

4.9 25 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
24 kromki

Składniki

  • 1 ½ ciabatty
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
    60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 380 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
  • 18 czarnych oliwek, bez pestek
  • ¾ łyżeczki oregano, suszonego
  • ⅓ - ⅔ łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 190 g sera mozzarella (1½ kulki), odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
  • liście bazylii, świeże grubo posiekane, do dekoracji (ok. ¾ pęczka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Sód 239.3 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 402.9 kJ / 96.3 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 11.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...