Urządzenia i Akcesoria
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
24 kromki
Składniki
-
1 ½ ciabatty
-
60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół60 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
380 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
18 czarnych oliwek, bez pestek
-
¾ łyżeczki oregano, suszonego
-
⅓ - ⅔ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
190 g sera mozzarella (1½ kulki), odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
liście bazylii, świeże grubo posiekane, do dekoracji (ok. ¾ pęczka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
239.3 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
402.9 kJ /
96.3 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
15 min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Grillowane warzywa z serem feta
35 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min