Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

4.7 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
8 kromek

Składniki

  • ½ ciabatty
  • 20 g cebuli przekrojonej na pół
    20 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 130 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
  • 6 czarnych oliwek, bez pestek
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 65 g sera mozzarella (½ kulki), odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
  • liście bazylii, świeże grubo posiekane, do dekoracji (ok. ¼ pęczka)

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 97 kcal / 405.8 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 4.1 g
Węglowodany 11.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 264.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...